Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@22:05:23 GMT

لزوم آماده‌سازی منطقه کاشان در برابر زلزله

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۸۸۹۹۷

لزوم آماده‌سازی منطقه کاشان در برابر زلزله

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر کاشان گفت: آماده‌سازی منطقه کاشان در برابر زلزله ضروری است.

جواد حاج قدیری در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، ضمن اشاره به فرارسیدن روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، اظهار کرد: متأسفانه در کشور ما به جهت قرار گرفتن بر روی کمربند زلزله آلپاید، احتمال وقوع زلزله نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا بالا است زیرا حدود ۲۱ درصد از کل زلزله‌های جهان در این محدوده جغرافیایی به وقوع می‌پیوندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه میزان آسیب‌پذیری فیزیکی و انسانی ناشی از زلزله در ایران بسیار زیاد است و شرایط آموزشی، فرهنگ‌سازی و آمادگی در برابر زلزله نیز در کشور ما بسیار ضعیف است، تصریح کرد: اکثریت مردم آگاهی لازم را در خصوص چگونگی برخورد در برابر زلزله ندارند.

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر کاشان گفت: کاشان نیز از این حیث مستثنی نبوده و در پهنه تأثیر گسل زلزله خیز قم - زفره قرار دارد، این پهنه از شمال کاشان تا زفره به قطعه راوند، کاشان و زفره تقسیم شده و این گسل با طول ۲۲۰ کیلومتر از کوه‌های جنوب شرقی قم تا جنوب روستای زفره در شمال شرق اصفهان امتداد دارد.

وی با بیان اینکه پهنه گسلی در محدوده شهرستان کاشان تا نطنز به دو بخش تقسیم می‌شود، ادامه داد: یکی از این بخش‌ها قطعه گسلی راوند با طول ۵۵ کیلومتر از محدوده گنبدهای نمکی شمال آب شیرین تا نزدیکی فین است و بخش دیگر پهنه گسلی در محدوده کاشان تا نطنز مربوط به یک محدوده در حدفاصل بین فین تا نطنز است.

حاج قدیری گفت: بررسی لرزه‌خیزی کاشان نشان می‌دهد زلزله‌های ویرانگری در طول تمدن‌های مختلف در این بخش به وقوع پیوسته که متأسفانه در این زمین لرزه‌ها افراد بسیاری جان خود را از دست داده و خسارت‌های زیادی به ساکنان دشت کاشان در آن سال‌ها وارد شده است.

وی با بیان اینکه آسیب‌پذیری به عنوان درجه‌ای که یک سیستم یا بخشی از آن در طول وقوع یک رویداد خطرناک، ممکن است واکنش منفی نشان دهد، تعریف شده است، تصریح کرد: آسیب‌پذیری شهری در مقابل حوادث طبیعی مانند زلزله، تابعی از رفتارهای انسانی است که نشانگر قابلیت ایستادگی واحدهای اقتصادی، اجتماعی و دارایی‌های فیزیکی شهری در مقابل آن خطر طبیعی است.

رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای اسلامی شهر کاشان راهکارهای کاهش آسیب‌پذیری سکونتگاه‌های شهری در برابر زلزله، را تعیین مشخصات کالبدی (تیپ ساختمانی، ترکیب قطعات و راه‌ها) و مشخصات عملکردی (نوع کاربری‌ها و تراکم جمعیت)، با توجه به محدودیت‌های طبیعی جهت افزایش امکانات گریز و پناه مردم دانست و گفت: زمین لرزه‌هایی که در ایران رخ می‌دهد، معمولاً سطحی و کم عمق (حدود ۳۲ کیلومتر) است و به همین علت غالب زلزله‌ها در این کشور قدرت تخریبی بالایی دارد.

وی با بیان اینکه بافت فرسوده و قدیمی سکونت گاه‌های شهری نیز باعث شده با وقوع زمین لرزه‌های متوسط و حتی کوچک، خسارات فراوانی به بار آید، گفت: با توجه به افزایش روز افزون تراکم جمعیت در شهر کاشان و سابقه لرزه‌خیزی این پهنه گسلی، لزوم بررسی و اقدامات بیشتری برای کاهش خسارات ناشی از زلزله منطقه و توجه هر چه بیشتر به آئین نامه‌های زلزله و طراحی، نظارت و اجرای ساختمان‌ها و سازه‌های شهری، پیاده سازی طرح‌های مقاوم سازی، توجه جدی به بافت فرسوده شهرستان و ارتقای استحکام بافت‌های فرسوده و بناهای تاریخی توسط تکنیک‌های مداخله‌ای بهسازی، مقاوم‌سازی و توجه ویژه مسئولین مربوطه به جلوگیری از عدم توسعه شهرستان کاشان در حریم گسل فوق بسیار حائز اهمیت است.

حاج قدیری تحقیقات انجام شده در خصوص آسیب پذیری شهر کاشان در برابر زلزله را حاکی از میزان آسیب‌پذیری بیش از ۵۰ درصد از محدوده شهری در هنگام وقوع زلزله، کم و بسیار کم دانست و افزود: ۳۰ درصد از این زمین لرزه‌ها با خطر آسیب‌پذیری بالا مواجه است که برنامه‌ریزی فوری برای مقاوم‌سازی واحدهای ساختمانی را می‌طلبد.

وی گفت: نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد میزان آسیب‌پذیری در شمال غرب، بیشتر از سایر مناطق بوده و بالاترین خطر در نواحی خزاق، راوند و طاهرآباد است که می‌طلبد این مناطق و کلیه منطقه کاشان را در برابر زلزله مقاوم سازی و با آموزش‌های ویژه آمادگی مردم را در این خصوص افزایش دهیم.

کد خبر 544333

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کاشان شورای شهر کاشان تجهیزات ایمنی نقاط زلزله خیز زلزله طرح مقاوم سازی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برابر زلزله زمین لرزه ها آسیب پذیری مقاوم سازی شهر کاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۸۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا ولیلو سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی در نخستین همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» که به میزبانی واحد ماکو برگزار شد، اظهار کرد: نگاه اسلام به بشریت یک نگاه تعالی‌بخش است که انسان را به عروج می‌رساند.

وی با بیان اینکه گاهی در مسیر حرکت انسان به سعادت، کوتاهی‌هایی وجود دارد که می‌تواند او را دچار لغزش کند، افزود: انسان خلیفة‌الله است، یعنی خداوند بار امانت خود را بر دوش انسان گذاشته و او برای اینکه بتواند بار امانت الهی را به دوش بکشد، باید از لغزش‌ها به دور باشد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی عنوان کرد: اینکه بگوییم حجاب سخت‌گیری است حرف درستی نیست؛ بلکه حجاب یک سهل‌گیری است که طی مسیر برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی انسان را هموار کرده و او را در برابر لغزش‌ها ایمن می‌کند.

ولیلو با اشاره به تشکیل خانواده و ایجاد محیط امن و سالم برای جوانان به‌عنوان یکی از معیار‌های مفید رسیدن به سعادت، تبیین کرد: تشکیل خانواده به دنبال خود، عشق، محبت، فرزندآوری و امید به زندگی را در انسان تقویت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مسائل جنسی نمی‌تواند محور روابط اجتماعی باشد، بر لزوم مصون ماندن از آسیب‌ها در مسیر رسیدن به سعادت و دستیابی به آرامش روحی و روانی تأکید کرد و ادامه داد: تفاوت جامعه جنسی غربی با جامعه الهی در این است که در جامعه الهی باید مسیررسیدن به سعادت را هموارتر کنیم تا انسان به مقام خلیفة‌اللهی برسد و جامعه برای رسیدن به رشد و تعالی نیاز به سلامت جسمی و روانی دارد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی از برگزارکنندگان نخستین همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» تقدیر و ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش در پاسخ به نیاز‌های جامعه مؤثر واقع شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آماده باش دستگاه‌ های عضو ستاد مدیریت بحران فومن
  • صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد
  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال افتتاح می‌شود
  • کاهش ۸۰۰ درصدی آسیب های اجتماعی با مناسب سازی زیرساخت ها | ۵۰ خودرو در خدمت گشت فوریت های اجتماعی
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • عملکرد مطلوب صنعت گاز در عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه در حمله تروریستی
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • مایکروسافت نسبت به حمله «جریان کثیف» که اپ‌های اندرویدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد هشدار داد