Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@22:40:09 GMT

کاشان در پهنه تاثیر گسل زلزله خیز قم-زفره

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۳۲۷۳۲

کاشان در پهنه تاثیر گسل زلزله خیز قم-زفره

سمیرا سادات سجادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع زلزله چند روز گذشته در کاشان اظهار داشت: کاشان در پهنه تأثیر گسل زلزله خیز قم-زفره قرار دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده این گسل از جمله گسل‌های جوان و پویایی جنوب باختری پهنه ایران مرکزی است، ابراز داشت: گسل مذکور با طول ۲۲۰ کیلومتر از کوه‌های جنوب شرقی قم تا جنوب روستای زفره در شمال شرق اصفهان امتداد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محقق لرزه نگاری و دانشجوی دکتری زلزله شناسی با بیان اینکه بر پایه مطالعات، پهنه گسلی در محدوده شهرستان کاشان تا نطنز به دو بخش تقسیم می‌شود، تصریح کرد: یکی از این بخش‌ها قطعه گسلی راوند با طول ۵۵ کیلومتر از محدوده گنبدهای نمکی شمال آب شیرین تا نزدیکی فین است که احتمالاً رخداد زمین لرزه تاریخی در سال ۱۷۷۸ میلادی کاشان مرتبط با این گسل بوده است.

فوت بیش از ۸ هزار نفر در یک زلزله

وی با اشاره به اینکه بر اساس مستندات تاریخی این زمین لرزه ویرانگر شدید حتی در منطقه ری، قم و حتی اصفهان احساس شده بود، خاطرنشان کرد: ولی ویرانی این زمین لرزه در منطقه کاشان متمرکز شده بود و طی آن بیش از هشت هزار نفر جان خود را از دست دادند.

سجادی با اشاره به اینکه بخش دیگر پهنه گسلی در محدوده کاشان تا نطنز مربوط به یک محدوده در حدفاصل بین فین تا نطنز است، بیان داشت: بررسی لرزه‌خیزی کاشان نشان می‌دهد زلزله‌های ویرانگری در طول تمدن‌های مختلف در این بخش به وقوع پیوسته است.

وی با بیان اینکه طبق مستندات تاریخی، کاشان طی سال‌های ۶۲۲ تا ۱۲۵۸ میلادی دو تا پنج زلزله مهم را تجربه کرده است، افزود: متأسفانه در این زمین لرزه‌ها افراد بسیاری جان خود را از دست داده و خسارت‌های زیادی به ساکنین دشت کاشان در آن سال‌ها وارد شده است.

ارتقای استحکام بافت‌های فرسوده و بناهای تاریخی

این محقق لرزه نگاری با بیان اینکه غیر از کاشان روستاها و شهرهای زیادی همچون قم، نطنز و غیره در پهنه تأثیر گسل زلزله خیز قم-زفره قرار دارند، گفت: با توجه به سابقه لرزه‌خیزی این پهنه گسلی لزوم بررسی و مطالعات بیشتر برای برآورد دقیق لرزه‌خیزی منطقه و توجه هر چه بیشتر به آئین نامه‌های زلزله و طراحی، نظارت و اجرای ساختمان‌ها و سازه‌های شهری، پیاده سازی طرح‌های مقاوم سازی، توجه جدی به بافت فرسوده شهرستان و ارتقای استحکام بافت‌های فرسوده و بناهای تاریخی توسط تکنیک‌های مداخله‌ای بهسازی-مقاوم سازی و توجه ویژه مسئولین مربوطه به جلوگیری از عدم توسعه شهرستان کاشان در حریم گسل فوق بسیار حائز اهمیت است.

کد خبر 5147477

منبع: مهر

کلیدواژه: گسل فعال زلزله زمین لرزه ویروس کرونا بوشهر شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه آمار کرونا شیراز شهرکرد مجلس شورای اسلامی اردبیل شهرستان کرج مشهد همدان لیگ برتر فوتبال ایران زمین لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۲۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پهنه تالاب‌های گنبدکاووس ۱۲۰ هکتار افزایش یافت

احمد احمدی گفت: تالاب آلاگل ۵۰۰ هکتار، آجی گل ۲۵۰ هکتار و آلماگل ۱۹۰ هکتار پهنه آبی دارد که این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که این تالاب‌ها به‌طور تقریبی خشک بودند افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

وی افزود: حضور زیستمندان حیات وحش و سرسبزی حاشیه تالاب‌ها، خوشحالی اهالی بومی منطقه را در پی دارد و بر زیبایی این جاذبه آبی افزوده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست گنبدکاووس با اشاره به افزایش جهانی گرمای هوا، ادامه داد: اگر در ماه‌های پیش رو سیلابی نداشته باشیم احتمال تبخیر بخش زیادی از پهنه آبی تالاب‌های سه گانه شهرستان وجود دارد.

سه تالاب بین‌المللی که در بخش داشلی‌برون گنبدکاووس نزدیک به مرز ایران- ترکمنستان و در فاصله کمی نسبت به هم واقع شدند در مجموع افزون بر سه هزار هکتار مساحت دارند که بزرگترین آنها «آلاگل» با ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و سپس «آجی‌گل» با ۳۲۰ هکتار و در نهایت «آلماگل» با ۲۰۷ هکتار است.

وقوع سیلاب اگر برای هر نقطه‌ای از ایران همراه با خسارت باشد برای مردم ساکن اطراف تالاب‌ها که با خشکسالی شدید دست به گریبان هستند نعمتی بزرگ محسوب می‌شود چرا که ورود هر قطره از رواناب‌های جاری به این ذخیره‌گاه‌های طبیعی با کمک به تداوم زندگی گونه‌های مختلف جانواری و گیاهی آن برابر است.

جوامع محلی از این تالاب‌ها در کشاورزی، دامداری، پرورش آبزیان و گردشگری استفاده می‌کنند و یکی از عوامل اصلی سکونتگاه این جوامع در منطقه وجود این تالاب‌هاست.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • پهنه تالاب‌های گنبدکاووس ۱۲۰ هکتار افزایش یافت
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان