Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@16:03:07 GMT

خشکسالی تهدیدی خاموش برای منطقه کاشان

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۶۵۷۱۱

خشکسالی تهدیدی خاموش برای منطقه کاشان

۲۶ حادثه و بلایای طبیعی ویژه منطقه کاشان توسط مرکز مدیریت و کنترل حوادث کاشان شناسایی شده که مهمترین آنان خشکسالی، سیل و زلزله است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، تمامی مناطق کشور با وجود بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، خشکسالی و غیره به صورت مستمر در حال تهدید است و منطقه کاشان نیز در این مورد مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنجم دی ماه روز ملی ایمنی بر برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی مصادف با وقوع زلزله دلخراش شهر بمِ استان کرمان نام‌گذاری شده است که قبلا این مهم در 20 مهر در تقویم رسمی کشور نام‌گذاری شده بود.

سازمان مدیریت بحران به دستور مقام معظم رهبری پس از وقوع زلزله بم و تصویب توسط مجلس شورای اسلامی در سال 1387 به مرحله اجرا رسید و در سطح ملی رئیس جمهور، رئیس این سازمان و وزیر کشور قائم مقام بوده و در سطح استانی، استاندار و در سطح شهری فرماندار ریاست آن را به عهده دارند.

هدف از تشکیل سازمان مدیریت بحران سیاست‌گذاری به جهت کاهش هزینه، تلفات و اثرات بلایای طبیعی بوده و لذا پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی در دستور کار این سازمان قرار داشته و بر همین اساس سیاست‌گذاری‌های خود را انجام می‌دهد.

جواد مزروعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از تدوین طرح جامع خطرپذیری کاشان خبر داد و اظهار داشت: 26 حادثه ویژه منطقه کاشان شناسایی شده که بعضی از این حوادث همچون خشکسالی تداوم داشته و به بحران کُند معروف بوده و برای این منطقه تهدیدی خاموش تلقی می‌شود.

مدیر مرکز مدیریت و کنترل حوادث شهرستان کاشان از سیل و زلزله به عنوان بحران‌های بدون پیش‌بینی نام برد و افزود: 19 کارگروه ذیل شورای مدیریت بحران شهرستان کاشان تشکیل شده و 57 دستگاه نیز عضو این شورا بوده که وظیفه اصلی آنان ایجاد هماهنگی لازم ویژه کاهش اثرات بلایای طبیعی قبل از وقوع و بعد از وقوع حوادث است.

مزروعی ضمن اشاره به ارائه آموزش‌های لازم در حوزه‌ها و دستگاه‌های متفاوت خاطرنشان کرد: در حوزه امدادی نیز شورای مدیریت بحران شهرستان کاشان مانورهای آموزشی لازم را به صورت هفتگی و یا ماهانه برگزار می‌کند.

وی ضمن اشاره به طرح‌های آموزشی ویژه عموم مردم تصریح کرد: در طرح حضرت زینب 10 هزار نفر از اعضای هیئت‌های مذهبی کاشان تحت آموزش قرار گرفتند و تیم‌های آموزش دیده از هیئت‌های مذهبی نیز جهت امور بازتوانی روحی، روانی و معنوی مردم زلزله‌دیده در چند زلزله اخیر به مناطق مذکور اعزام شدند.

مدیر مرکز مدیریت و کنترل حوادث شهرستان کاشان از اجرایی شدن طرح محب در محله‌های لتحر و طاهرآباد کاشان خبر داد و ابراز داشت: این طرح به صورت پایلوت کشوری در کاشان اجرا شد و موفق شدیم پنج هزار نفر از شهروندان را تحت آموزش قرار دهیم.

مزروعی ضمن اشاره به اجرایی شدن طرح خادم بیان کرد: طرح خادم به معنای خانواده آماده در مقابل حوادث بوده و در این طرح سعی داریم در هر خانواده یک نفر آموزش‌های لازم در برابر مقابله با حوادث طبیعی را دیده باشد.

وی ضمن اشاره به مطالعه 95 درصدی حریم و بستر رودخانه‌های کاشان اذعان داشت: سیل نخستین مخاطره در کاشان به لحاظ خطرپذیری بوده و لذا مطالعه 600 کیلومتر از رودخانه‌های کاشان را در دستور کار قرار دادیم.

مدیر مرکز مدیریت و کنترل حوادث شهرستان کاشان ضمن اشاره به شناسایی 40 نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های شهری منطقه کاشان و رفع تدریجی آن با اختصاص اعتبارات لازم تأکید کرد: بعد از حادثه دلخراش پلاسکو به دستور استاندار کارگروه ایمنی ساختمان در کاشان ایجاد شده و ساختمان‌های با اهمیت، پرجمعیت و حادثه خیزِ کاشان در حال شناسایی هستند.

مزورعی ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته ویژه مقابله با بحران آب و خشکسالی در منطقه کاشان گفت: تأمین آب از خارج منطقه، کاهش برداشت آب از منابع آبی و استفاده از کنتورهای هوشمند در برداشت آب از منابع آبی از جمله اقدامات در دستور کار است.

وی افزود: مطالعات ریز پهنه‌بندی در کاشان توسط اداره راه و شهرسازی و مشارکت شهرداری کاشان دانشگاه این شهر در حال انجام بوده که در آن جانمایی شاخصه‌های فنی و ممنوعیت ساختمان‌سازی در مناطق شهری مشخص می‌شود.

مدیر مرکز مدیریت و کنترل حوادث شهرستان کاشان ضمن انتقاد از کم‌رنگ بودن امر آموزش خصوصا در حوزه مدیریتی خاطرنشان کرد: در صورت بها دادن به امر آموزش می‌توان بسیاری از اثرات بلایای طبیعی را به حداقل کاهش داد.

گزارش از مرتضی نجف‌زاده

انتهای پیام/

R7845/P1357/S6,1369/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۶۵۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته

حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفتگو با خبرنگاران، در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روز چهارشنبه و پنجشنبه برای برخی از استان‌های کشور بیان کرد: برای روز چهارشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و اردبیل، تحت تأثیر سامانه جوی و هشدار‌های سطح نارنجی خواهند بود.

به گزارش مهر، معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: برای روز پنجشنبه نیز برای استان‌های خراسان رضوی، شرق خراسان شمالی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران و گلستان هشدار سطح نارنجی اعلام شد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال سقوط سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به صنعت کشاورزی را برای استان‌های ذکر شده پیش‌بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفر‌های غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در سالن‌های پرورشی و استفاده از محلول‌های ضد تنش در گیاهان باغی را توصیه کرد.

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • شناسایی ۳۲۰ساختمان در غرب تهران برای پایش تخصصی در بحث ایمنی
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • هلال احمر در قرن جدید؛ از مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث تا ۲.۸ میلیون عضو جدید
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر